Hoppa till huvudinnehåll

OM OSS

DET HÄR ÄR EWERMAN

Med moderna lösningar och ett äkta engagemang, erbjuder vi på Ewerman ett innovativt, brett och förberett sortiment av frukt och grönt. Vi är en ledande, oberoende importör som distribuerar varor till detaljhandeln och foodservice över hela Sverige.

Vi är stolta över att vara en del av Greenfood-koncernen som har inköpsverksamhet i flera länder, vilket gör att vi kan erbjuda en hög kunskapsnivå när det gäller inköp, kvalitet och logistik.

VÅR HISTORIA

Ewerman AB ligger strategiskt placerat i Helsingborg, vars hamn är Nordens ledande för svensk import av frukt och grönt. Ewerman grundades 1964 och har sedan dess utvecklats till att kunna erbjuda det bredaste sortimentet på marknaden.

Från första spadtaget 2021 flyttade vi 2 år senare in till större och modernare lokaler på Långeberga där vi har möjlighet att växa med våra kunder.

VÅRT GREENHOUSE

En anläggning byggd med modern teknik som ger en lägre klimatpåverkan. Detta genom bland annat effektiva kylsystem, bra isolering och modern värmeåtervinning. Greenhouse är byggt på grön betong och grön asfalt där det är möjligt. Vi har en solcellspark på taket för att täcka delar av verksamhetens elbehov och automationslösningar som bidrar till en bättre arbetsmiljö. Utöver det erbjuder vi grön laddning för alla personbilar och det är även förberett för grön laddning av lastbilar.

VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

God, hälsosam och hållbar mat är kärnan i vår verksamhet, det är också genom maten vi driver vårt förändringsarbete. En förändring till en bättre världen. Vår ambition är att använda vår position på marknaden för att vara en positiv kraft, visa lösningar här och nu, men också optimera och förbättra inom de fokusområden som identifierats som ramarna för våra insatser.  

LÄS MER