Hoppa till huvudinnehåll

VÅRA EKOLOGISKA DAILY GREENS-BANANER HAR GIVIT ÖVER 1500 BARN NYA LEENDEN

VÅRA EKOLOGISKA DAILY GREENS-BANANER HAR GIVIT ÖVER 1500 BARN NYA LEENDEN

För några år sedan inledde Daily Greens ett samarbete med Operation Smile Sverige. Varje ekologisk banan som säljs genererar ett bidrag till operationer för barn födda med läpp-käk-gomspalt. Första årets samarbete resulterade i otroliga 1,2 miljoner kronor, vilket bidrog till operationer för 500 barn och nu är vi uppe i över 1500 nya leenden! Detta är något som varit möjligt med hjälp av er, våra kunder. Och ett fortsatt samarbete och fler operationer kommer det att bli.

banan

I snitt äter svensken cirka hundra bananer varje år. Sedan ett drygt år tillbaka finns därtill bananer som är nyttiga på fler sätt än rent näringsmässigt. För att vara med och göra skillnad bestämde vi på Daily Greens att varje såld banan ska generera ett bidrag till Operation Smile. Butiker och konsumenter har redan, genom att välja just Daily Greens bananer, bidragit till att över 1500 barn i resurssvaga länder kan få en operation för sin läpp-käk-gomspalt!

– En operation kan ta mindre än en timme, men ger ett barn ett nytt liv och ett nytt leende. Därför har vi gjort om vår banankedja till ett kretslopp där vi ger tillbaka. Vi visar konsumenterna att deras val av banan kan göra skillnad. Varje banan blir ett bidrag från oss och våra kunder, så att Operation Smile kan fortsätta sitt fantastiska arbete, säger Magnus Falk, marknadschef på Daily Greens.

Operation Smile grundades 1982 av det amerikanska paret Bill Magee, plastikkirurg, och hans hustru Kathy Magee, barnsjuksköterska och socionom, och just bananer kom att spela en symbolisk roll när organisationen blev till. En kvinna i Filippinerna, där paret volontärarbetade, gav dem en stor korg med bananer för att visa uppskattning för deras arbete, trots att hennes eget barn inte var ett av dem som fick en operation. Bill och Kathy bestämde sig där och då för att återvända; de åkte hem och började samla in pengar och grunden för Operation Smile var lagd!

Sedan mötet med den filippinska kvinnan har bananen varit en symbol för hopp, tacksamhet och tron på en bättre morgondag. Och nu, 40 år senare, får Daily Greens bananer spela en viktig roll för att ge fler barn en livsförändrande operation. 

– Vår verksamhet är helt beroende av våra volontärer, givare och samarbetspartners. Pengarna vi får genom samarbetet med Daily Greens bidrar till att vi kan ge barn och ungdomar den operation de behöver för att kunna leva ett normalt liv. Att vi bara ett år efter att vi inledde samarbetet nu kan hjälpa 500 barn och deras familjer är fantastiskt! Tänk vilken skillnad en banan kan göra, säger Annika Billing, generalsekreterare för Operation Smile Sverige.

Vi på Daily Greens vill ännu en gång rikta ett stort tack till alla våra kunder och konsumenter som är med och bidrar genom att köpa våra ekologiska Daily Greens-bananer. Vi vill även tacka Operation Smile som varje dag kämpar och gör skillnad
i världen!

Vill du också köpa en klase bananer och bidra till att fler barn kan få en operation?
Välj Daily Greens ekologiska bananer.

 

Läs mer om Daily greens samarbete med Operation Smile på Daily Greens hemsida >>

Läs mer om Daily greens samarbete med Operation Smile på Operation Smiles hemsida >>