Hoppa till huvudinnehåll

Daily Greens + Operation Smile

EVERY BANANA COUNTS – SAVE A SMILE

Varje såld Daily Greens banan blir ett bidrag till hjälporganisationen

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Få drabbade vet att en relativt enkel operation, som tar mindre än en timme, kan åtgärda problemet. Hjälporganisationen Operation Smile har under sina verksamma år genomfört hundratusentals läpp-käk och gomspaltoperationer.

Tack vare Daily Greens samarbete med Operation Smile kan ditt val av banan göra skillnad. Varje ekologisk banan som säljs blir nämligen ett bidrag till operationer för barn som föds med läpp-käk-gomspalt. En operation som förändrar ett barns liv för alltid.


Varför bananer?  

Operation Smile grundades 1982 av det amerikanska paret Bill Magee, plastikkirurg, och hans hustru Kathy Magee, barnsjuksköterska och socionom, och just bananer kom att spela en symbolisk roll när organisationen blev till. En kvinna i Filippinerna, där paret volontärarbetade, gav dem en stor korg med bananer för att visa uppskattning för deras arbete, trots att hennes eget barn inte var ett av dem som fick en operation. Bill och Kathy bestämde sig där och då för att återvända; de åkte hem och började samla in pengar och grunden för Operation Smile var lagd!

Nu drygt 40 år senare får Daily Greens bananer spela en viktig roll för att ge fler barn en livsviktig operation.

Vill du också vara med och bidra till att fler barn kan få en operation?
Välj Daily Greens ekologiska bananer.


Se video om samarbetet här >>

Läs mer om Daily greens samarbete med Operation Smile på Daily Greens hemsida >>

Gå till Operation Smiles kampanjsida >>