Kryddväxter

Flera grönsaker och rotfrukter används främst som krydda. Förutom smak ger de också färg åt maträtten. Vissa sorter är milda, andra starka. Av de heta kryddväxterna, t ex chili behövs endast små mängder.


Krasse är små, ofta kryddstarka blad som är dekorativa och det behövs inga mängder för att de ska ge smak. I sallader, kalla såser, soppor, kryddsmör och på smörgåsar blir de en extra krydda. De kan även vändas ner i en färdig pasta- eller couscousrätt, i en wokad maträtt eller bara blandas ihop med ugnsstekta grönsaker.

Sorterna är många och smaken varierar liksom utseendet. De odlas på en bädd, på samma sätt som kryddkrasse och säljs i plasttråg.


Mer om kryddväxter i listan intill.

Grönsaker, Citrongräs,produkt,produkter,grönsak,kryddväxt,asian taste, asiatiskt
Citrongräs
Cymbopogon citratus
produkt,galanga,laos,grönsak,grönsaker,produkter,galangal,
Galanga/ Galangal/ Laos
Alpinia galanga
produkt,produkter,gurkmeja,grönsak,grönsaker,kryddväxt,tumeric,turmeric,
Gurkmeja/ Tumeric
Curcuma longa
Grönsaker, Ingefära,produkt,produkter,grönsak,kryddgrönsak,kryddväxt
Ingefära
Zingiber officinale
produkt,produkter,örtkrydda,kryddväxter,krasse,kryddkrasse,krydda,grönsak,grönsaker
Kryddkrasse/ Krasse
Lepidium sativum
Laos,Galangarot,Grönsak,grönsaker,exotiska grönsaker,produkt,galangal,asiatiskt,asian taste
Laos/ Galanga/ Galangal
Alpinia galanga
produkt,produkter,peppar,grönsak,krydda,kryddväxt,grönpeppar
Peppar, färsk
Piper nigrumi