Paprikasås

Svårighetsgrad: Lätt

2 dl vatten
1 msk kycklingfond eller ½ hönsbuljongtärning eller ½ hönsbulj.tärning
2 små gula paprikor (ca 200 g) (ca 200 g)
1 potatis, kokt utan skal (ca 100 g)
1,5 dl olivolja
1,5 krm salt

Gör så här:
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ställ åt sidan.

Mät upp vatten och låt koka upp i en kastrull. Tillsätt kycklingfonden eller lös buljongtärningen i det kokande vattnet. Lägg paprikabitarna och sätt på ett lock. Låt koka upp. Häll buljongen med paprikabitarna i en mixer och lägg i den kokta potatisen. Kör till en jämn sås. Tillsätt olivolja under gång. Smaka av med salt.

Om du använder mixerstav, använd ett högt kärl för att undvika skvätt.

Hållbarhet: minst 5 dagar i kylskåp. Vispa upp såsen om den skiktat sig.

Källa: Sås med olivolja av Fernando Di Luca.

Nyckelord
Paprikasås, sås, recept