Oreganotomat med kycklingbullar

Svårighetsgrad: Medel

500 g kycklingfärs
1 ägg
1 gul lök, finskuren
8 tomater, skållade och urkärnade
2 röda paprikor i tärningar
2 gula lökar, finskurna
2 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
1 knippa oregano
2 dl sojabönor, koktaoch
1 knippa bladpersilja
olivolja

Gör så här:
Blanda färsen med ägget och löken. Forma bullar och bryn dem i olivolja. Skär tomaterna i bitar. Fräs tillsammans med paprika, lök och vitlök i olivolja. Slå på vinet och lägg i kycklingbullarna. Sjud under lock 10- 12 min.

Lyft upp bullarna och håll varma, koka ihop såsen och smaka av med finskuren oregano, salt och peppar samt olivolja.

Blanda i sojabönor och kycklingbullarna, låt bli varmt.och Mixa resterande oregano och bladpersilja med olivolja.

Nyckelord
oreganotomat med kycklingbullar, recept, tomater,