Lime- och myntainkokta fikon med pannacotta

Svårighetsgrad: Medel

6 färska fikon
1 dl rött portvin
1 dl vatten
0,5 dl pressad lime
rivet skal av 1 lime
2 msk farinsocker
0,5 vaniljstång
1 kvist mynta
2,5 dl vispgrädde
100 g socker
1 krm kardemumma
2 gelatinblad
2,5 dl yoghurt

Gör så här:
Koka upp vin, vatten och limesaft. Tillsätt rivet limeskal, farinsocker, vaniljstång och mynta.
Slå lagen varm över fikonen, täck över och låt stå över natten.

Koka upp grädden med socker och kardemumma. Rör ner de blötlagda och urkramade gelatinbladen. Låt svalna och blanda ner yoghurten. Häll upp i fyra portionsformar. Ställ dem kallt att stelna.

Stjälp upp pannacottan och servera med fikonen och lagen, som ev fått koka ihop något.

Nyckelord
recept, Lime- och myntainkokta fikon med kardemummapannacotta, efterrätt, efterrätter, frukträtt, frukträtter, fikon, lime