Kryddtomater med granité

Svårighetsgrad: Medel

ca 80 cocktailtomater, gula och röda
2 limefrukter, bara skalet
2 apelsiner, bara skalet
2 liter vatten
5 dl socker
2 stjärnanis
3 kryddnejlikor
2 cm färsk ingefära
basilika

Gör så här:
Skålla och skala tomaterna. Skala citrusfrukterna utan att få med det vita under skalet.

Koka upp vatten, socker och kryddorna. Dra åt sidan och låt svalna. Lägg i citrusskalen medan lagen svalnar. När lagen kallnat så lägg i tomaterna och ställ dem kallt i minst 24 timmar.

Sila upp 2/3 av lagen i en bunke eller porslinsform och ställ in i frysen. När lagen är genomfrusen så raspa upp den med gaffel till en granité.

Servera tomaterna upplagda i t ex vackra glas med lite av lagen, raspad granité, rlite ivet limeskal och basilikakvist.

Nyckelord
granité, tomater, tomat, kryddtomat, recept