Hanteringsråd

SallaCarteprodukter - Naturliga smakupplevelser!
SallaCarteprodukterna är färska, fräscha och färdiga frukt och grönsaksblandningar som är klara att använda. Inga konserveringsmedel, färgämnen, smakförstärkare eller stabiliseringsmedel har tillsatts.

Produkterna är kylvaror som bör förvaras i högst + 4C°
Det är viktigt att produkterna förvaras i rätt temperatur. Kylkedjan mellan produktion, lager, lastbil och kyl måste hållas intakt för att bibehålla hållbarheten och den höga kvaliteten. Rätt kyla ger optimal kvalitet tills produkten används.

Färska produkter med begränsad hållbarhet
Produktionen i vår fabrik är igång sex dagar i veckan. Eftersom vi jobbar med färskvaror vill vi erbjuda nyproducerade varor så gott som alla veckodagar. Dela gärna upp inköpen! Beställ hellre ofta och mindre volymer, i stället för att beställa mycket en eller två gånger i veckan. Detta för att ha så nyproducerade produkter som möjligt i kylen. Att dessutom hålla ordning i kylutrymmet och följa "sist in, sist ut" regeln, minimeras risken för svinn.

Bäst-före-datum
Alla produkter är datummärkta. Hållbarheten kan variera beroende på kvalitet av råvara, väder samt eventuella ändringar i produktionsprocesser och produktionsteknik. Produkter som t ex ägg och dressingar som också finns i SallaCartesortimentet, har längre hållbarhet. Längst hållbarhet är naturligtvis om förpackningen är oöppnad. Aktuell information angående hållbarheten på de olika produkterna finns alltid tillgängligt för kund.

Om inte allt i en grönsaksförpackning används vid ett tillfälle så bör man trycka ut så mycket luft som möjligt innan förslutning sker. Syret påverkar innehållet negativt. En öppnad förpackning bör förbrukas inom ett dygn. Tänk även på att ju kortare tid produkten är ute i rumstemperatur, desto bättre är det för både kvalitet och hållbarhet.

Läs mer om:
"SallaCarte - Hanteringsråd och matsäkerhet"