Grapefrukt- och myntasorbet

Svårighetsgrad: Medel

2 dl strösocker
1,25 dl vatten
juice av 2 grapefrukter gärna blodgrape
juice av 1 lime
1 msk finhackade myntablad
2 äggvitor
Såsen:
3 kiwifrukter
0,5-1 dl socker
Garnering:
myntablad

Gör så här:
Hetta upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har smält. Koka sedan i 5 minuter, låt kallna.

Pressa ut lime- och grapefruktsaft i en skål. Rör i sockerlösningen och de hackade myntabladen i fruktsaften. Häll smeten i en form, ställ den i kylen. Låt stå 2-3 timmar, tills smeten är halvfrusen.

Vispa äggvitorna hårt, vänd ned äggskummet i smeten. Ställ tillbaka formen i frysen.Skala kiwifrukterna, mosa med gaffel tills det blir en puré. Smaksätt med socker.

Vid servering: Lägg kiwipurén underst. Forma kulor av sorbeten. Garnera med mynta blad.

Nyckelord
Grapefrukt- och myntasorbet, recept, efterrätt, lime, grapefrukt