Frisk äppelsallad med vaniljcrème

Svårighetsgrad: Medel

2 röda äpplen
2 gröna äpplen
1 galiamelon
1 dl hasselnötter eller sötmandel hackade
strimlad citronmeliss
2 apelsiner pressade
1 citron pressad
1,5 msk socker
1 dl lätt crème fraiche
1 vaniljstång
2 tsk socker

Gör så här:
Skölj och skär frukten i fina tärningar. Lägg frukten i en skål tillsammans med nötterna eller mandeln. Blanda den pressade apelsin- och citronsaften med socker och häll över frukten och blanda väl. Låt stå och dra i ca 30 minuter före servering.

Snitta en vaniljstång på längden, skrapa ur innehållet med en kniv och blanda tillsammans med crème fraichen. Smaka av med socker.

Servera med en klick av vaniljcrèmen på toppen och gärna en italiensk mandelskorpa.

Nyckelord
Frisk äppelsallad med vaniljcrème, recept, efterrätt, äpple, äpplen