Fluffig limekräm

Svårighetsgrad: Lätt

2 lime
3 ägg
2 dl socker
50-75 g smör eller margarin

Gör så här:
Tvätta limefrukterna under rinnande varmt vatten. Riv av skalet på frukterna och pressa ur saften. Vispa ägg och socker några minuter i en kastrull eller i en bunke som tål värme. Tillsätt limesaft och det rivna limeskalet.

Ställ kastrullen eller bunken i ett vattenbad och vispa krämen tills den tjocknar. Låt inte krämen koka, då skär den sig. Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt.

Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd. Den är också god att servera som sås till fruktsallad eller som fyllning i t ex mandelmusslor.

Nyckelord
Lime, Limekräm, Frukträtt, frukträtter, efterrätt, efterrätter, dessert, recept, citrus, citrusfrukter, kräm, curd