Fläderfromage med färska bär

Svårighetsgrad: Medel

5 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk florsocker
1 dl outspädd flädersaft
1-2 msk pressad citron
Hallonsås:
250 g hallon
2-3 msk florsocker

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

Vispa grädden tjock. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Rör ihop äggulorna med florsockret. Tillsätt flädersaft och pressad citron.

Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med lite av saften. Rör försiktigt ner de avsvalnade gelatinet i grädden. Tillsätt äggsmeten och sist vitorna. Blanda allt.
Häll smeten i små portionsformar eller i en hålform. Ställ kallt att stelna, minst 3 timmar.

Stjälp upp fromagen och servera med färska bär och hallonsås.

Hallonsåsen: Passera bären genom en sil. Blanda ned florsockret.

Nyckelord
recept, Efterrätt, Fläderfromage med färska bär, fläder, citron, hallon