Fisksoppa med apelsin och saffran

Svårighetsgrad: Medel

400 g torskfilé
2 morötter
1 purjolök
1 palsternacka
1 gul paprika
2-3 potatisar
2 pressade apelsiner
2 msk margarin eller smör
1 paket saffran
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 lagerblad
3 msk färsk timjan finhackad
salt, peppar

Gör så här:
Halvtina fisken om den är fryst. Skär fisken i 2 cm kuber.

Snitta, skölj purjolöken och strimla fint. Strimla morot, palsternacka, paprika och potatis fint. Fräs grönsakerna och potatisen i matfettet i en rymlig gryta. Tillsätt saffran, apelsinsaft, vatten, buljongtärningar och lagerblad. Lägg i fisken, sjud 3 - 5 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.

Hetta upp soppan. Servera med bröd.

Nyckelord
Fisksoppa med apelsin och saffran, recept, apelsin, soppa,