Exotisk spenatsallad

Svårighetsgrad: Medel

5 dl grönsaksbuljong
5 dl couscous
650 g färsk spenat
1 röd paprika
1 gul paprika
1-1,5 dl hackade färska dadlar
3 apelsiner skurna i hinnfria klyftor
3 schalottenlökar hackade
2 dl osaltade cashewnötter
Apelsindressing:
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk balsamvinäger
1 tsk rivet apelsinskal
0,75 dl pressad apelsin
0,5 tsk socker

Gör så här:
Koka upp buljongen, rör i couscous och ta av kastrullen från värmen. Låt stå och svälla under lock ca 5 minuter. Rör om med en gaffel, ha ev i 1 msk margarin. Låt svalna.

Ånga spenaten tills den mjuknar, låt rinna av på papper. Skär paprikorna i kvartar, ta bort kärnhus, grilla dem i ugnen vid 250° 8-10 minuter med skalet upp tills det spricker och svartnar. Skala och hacka paprikorna.

Blanda couscous, spenat, hackad paprika och resterande ingredienser i en skål. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk/flaska och skaka. Häll apelsindressingen över salladen.

Nyckelord
recept, sallad, apelsin, spenat, dadlar, schalottenlök, paprika, Exotisk spenatsallad