Exotisk fruktsallad med karamelliserade nötter

Svårighetsgrad: Medel

2 dl vatten
1 dl socker
1 lime
3 myntablad
1 kiwano
1 pepino
1 papaya
0,5 ananas
1-2 färska fikon
1 sharon

1 dl socker
1 dl hasselnötskärnor
200 g filbunke
ängsyra- eller citronmelissblad

Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Pressa i lime. Strimla och lägg i myntabladen.

Tag ur fruktköttet ur kiwanon. Skala pepino, papaya och ananas, tag bort ev kärnor. Skär alla frukter i bitar och blanda ner i lagen.

Karamellisera sockret till gyllenbrun färg. Blanda ner hasselnötterna. Häll upp sockret på en oljad bänk eller på bakplåtspapper på en plåt. Hacka karamellen grovt när den kallnat.

Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar. Servera filbunken bredvid i en skål och strö över nöthacket. Garnera med ängssyra- eller citronmelissblad.

Nyckelord
recept, Exotisk fruktsallad med karamelliserade nötter, sallad, efterrätt, sharon, ananas, pepino, papaya, fikon, kiwano,