Exotisk fruktsallad med äppelzabaione

Svårighetsgrad: Medel

1 mogen mango
1 klase vindruvor, gröna eller blå
2 kiwi
citronmelissblad

Äppelzabaione:
2 dl äppelcider, gärna 7% alkohol eller
Kiviks äppelvin varm och kall
3 äggulor
0,5 dl florsocker
1 msk osaltat smör

Gör så här:
Dela mangon på längden, på båda sidor om kärnan. Skär varje del i klyftor, skär loss klyftorna från skalet. Skär fruktköttet i bitar. Halvera druvorna och ta bort kärnorna. Skala kiwin och skär i bitar.
Fördela frukten och citronmelissblad i t ex höga glas.

Blanda cider eller äppelvin, äggulor och socker i en tjockbottnad kastrull. Vispa mycket kraftigt till luftigt skum över värme tills såsen tjocknat. Vispa till sist i smöret. Häll såsen varm eller ljummen över frukten.

Nyckelord
recept, efterrätt, Exotisk fruktsallad med äppelzabaione, mango, vindruvor, kiwi