Exotisk frukt- och mandeltårta

8-10 bitar

Svårighetsgrad: Medel

300 g mandelmassa
3 ägg
1 msk kakao
Fyllning:
0,5-1 dl crème fraiche
1 mogen mango
1-2 kiwi
1 carambola
1 passionsfrukt
färska jordgubbar
2 sharonfrukter
ca 5 physalis doppade i smält blockchoklad

Gör så här:
Börja med tårtbottnen. Smörj och bröa en rund form, ca 1,5 liter, gärna med en upphöjd kant.

Riv mandelmassan grovt. Blanda den med äggen, ett i taget och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.

Häll smeten i formen och grädda i 175° i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

Skär frukten i fina skivor/klyftor. Dela passionsfrukten och ev jordgubbarna. Bred ett tunt lager med crème fraiche överst på kakan. Lägg på frukten.

Servera med lättvispad grädde.

Nyckelord
Exotisk frukt- och mandeltårta, recept, bakverk, mango, kiwi, physalis, sharon, passionsfrukt, jordgubbar, carambola