Escarol- och melonsallad

Svårighetsgrad: Lätt

1 huvud escarolsallat
1 huvud ekbladssallat
1 galia- eller ogenmelon
1 knippa rädisor
0,75 dl osaltade cashew- eller pinjenötter
Örtyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
3-4 msk finklippta örtkryddor t ex timjan, dragon eller persilja
salt
vitpeppar
Garnering:
ev.ätliga blommor t ex tagetes, violer

Gör så här:
Börja med att blanda ingredienserna till örtyoghurten.

Riv sallatsbladen i mindre bitar om det behövs. Tag ut kulor ur melonen med ett kuljärn eller skär melonen i bitar. Skölj och skiva rädisorna. Skölj av ev salt från nötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Strö dem över salladen.

Servera örtyoghurten till och gärna ihop med skinka eller grillat kött. Garnera gärna med ätliga blommor.

Nyckelord
recept, sallad, escarol- och melonsallad, escarol, ekbladssallat, galia, ogen, rädisor, timjan, dragon, persilja