Ella Nilssons shiitakesoppa

Svårighetsgrad: Lätt

150 g shiitakesvamp
0,5 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
7 dl vatten
1,5 svampbuljongtärning
3 dl mjölk, 3%
2 dl grädde
1 knippe gräslök, finhackad
salt
peppar

Gör så här:
Finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svampen och lök i smör i en gryta. Strö över mjölet. Rör om. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.

Tillsätt mjölk, grädde och gräslök. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med sprödvärmt bröd.

Nyckelord
svamp, svampsoppa, soppa, soppor, shiitake, shiitakesvamp, smårätt, smårätter, gräslök