Crème Brulée under knäcktäcke med fruktsallad

Svårighetsgrad: Medel/svårt

0,5 dl grötris
4,5 dl visp- eller mellangrädde
2 dl mjölk
125 g socker
2 vaniljstänger
6 äggulor
råsocker
ca 500 g olika frukter t ex äpple,banan,apelsin, vindruvor
sharon och kiwano
1 dl socker
1 dl vatten
0,5 stjärnanis
0,5 bit kanelstång

Gör så här:
Koka riset i rikligt med vatten ca 20 minuter. Sila bort vattnet och lägg riset i botten på fyra låga ugnssäkra portionsformar.

Koka upp grädden med mjölken och de delade vaniljstängerna. Vispa socker och ägg. Sila ner gräddmjölken i äggblandningen och rör under tiden. Häll blandningen i portionsformarna.
Baka i vattenbad i 150° ca 20 minuter. Tag ut formarna och låt dem svalna. Pudra över lite råsocker och bränn av ytan under grillelement.

Skär frukten i bitar. Koka upp vattnet med socker, stjärnanis och kanel. Låt lagen svalna och häll den över frukten. Låt frukten dra i sockerlagen gärna ett par timmar.

Nyckelord
recept, Crème Brulée under knäcktäcke med fruktsallad, efterrätt, efterrätter, äpple, banan, apelsin, vindruvor, sharon, kiwano