Caesarsallad

Svårighetsgrad: Medel

1 kruka romansallat
1 påse färsk spenat 150-200 g
drygt 50 g riven parmesanost
ca 2 dl brödkrutonger
4-8 sardellfiléer med kapris
Dressing:
4 sardellfiléer
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 äggulor (1 kokt äggula + 1 rå äggula)
2 msk vinäger
1,5 msk fransk senap
1 dl olivolja
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Börja med dressingen: Mosa sardellfiléerna med en gaffel och blanda dem med pressad vitlök. Tillsätt äggulor, vinäger, senap och peppar. Blanda väl. Tillsätt oljan, litet i taget, under omrörning. Dressingen kan även göras i mixer.

Bryt sallat och spenat i bitar och lägg upp på tallrikar. Strö över parmesanost och brödkrutonger. Garnera med sardellfiléer. Ringla dressingen över salladen.

Nyckelord
sallad, sallader, recept, caesarsallad, sallat, romansallat, spenat, grönsaksrätt, grönsaksrätter, förrätt, förrätter, smårätt, smårätter