Avokado- och jordgubbssallad

Svårighetsgrad: Medel

0,5 isbergssallat
0,5 lollo rosso
1 kruka rucola
några salladslökar
0,5 liter jordgubbar
2 avokador
bladpersilja
1 pkt bacon, knaperstekt
ca 2 dl brödkrutonger
Vitlöksdressing:
2 msk vinäger
4 msk olivolja
1-2 msk vatten
2 vitlöksklyftor, pressade
grovmalen svartpeppar
salt

Gör så här:
Blanda samman vitlöksdressingen.

Skölj, ansa och bryt sallaten i bitar. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Dela avokadofrukterna, gröp ur fruktköttet och skär det i bitar.

Blanda sallat, salladslök, jordgubbar och avokado. Lägg en bädd av salladen direkt på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med bladpersilja, knaperstekt bacon och brödkrutonger.

Nyckelord
sllad, sallader, förrätt, förrätter, smårätt, smårätter, grönsksrätt, grönsaksrätter, isberg, lollo rosso, rucola, salladslök, jordgubbar, avokado, vitlök, dressing, dressingar, vinägrett, vinägretter