Aubergine med svamp- och lökfyllning

Svårighetsgrad: Medel

2 auberginer à ca 350 g
olivolja
Fyllning:
300 g champinjoner eller annan svamp skivade
1 gul lök finhackad
smör till stekning
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
1-2 msk kapris
salt, svartpeppar
1 dl riven parmesanost eller västerbottenost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.

Dela auberginen och gröp ur dem, men inte så mycket att det går hål på skalet. Pensla insidan med olivolja och lägg halvorna på ett ugnssäkert fat. Sätt in auberginen mitt i ugnen ca 10 minuter.

Fräs under tiden champinjoner och lök i lite smör. Grovhacka aubergineköttet och blanda i det efter en stund och fräs alltsammans tills de fått lite färg. Strö över mjölet, rör om och blanda i grädden och låt koka sakta några minuter. Tillsätt kapris, salt och peppar och fyll auberginhalvorna. Strö över parmesanost och gratinera i ugnen tills osten fått färg, ca 15 minuter.

Variation: Blanda några hackade ansjovisfiléer i fyllningen.

Nyckelord
Aubergine med svamp- och lökfyllning, recept, champinjoner